Számítógépes talpvizsgálat ingyen. Egyedi talpbetét készítés

Önnek csak egy üveglapra kell
ráállnia, a számítógép kielemzi
az adatokat, mi pedig elkészítjük
az Ön sport,
vagy egyedi talpbetétét

 

Fáj a talpa, fáj a lába, a térde, a dereka vagy a háta? Esetleg lúdtalptól, bütyöktől vagy kalapácsujjtól szenved? Tudja meg, hogy mi lehet az oka ezeknek a fájdalmaknak, tudja meg, hogy egészséges-e a talpa!
Önnek nem kell mást tennie, csak eljönni hozzánk, és mezítláb ráálni egy üveglapra! Szakértő kollégánk a számítógép segítségével kielemzi az adatokat, és ezek alapján egyedi, kézzel készített talpbetétet készítünk Önnek 10 munkanapon belül.

Az egyedi talpbetét teljes mértékben személyre szabott, kifejezetten az Ön talpára készül és sport változatban is rendelhető.. 

Az egyedi talpbetét előnyei:
-megelőzheti a bőrkeményedések, sarokcsontkinövések és az öregujjbütyök, valamint a kalapácsujj kialakulását, illetve segíthet a kezelésükben
-pihenteti a fáradt lábat, így kellemes és kényelmes érzést biztosít a viselőjének
-természetes és bőrbarát anyagokból, kézzel készül 10 munkanap alatt
-gyakorlatilag a legtöbb lábbelibe beleilleszthető, mivel egy könnyű és hajlékony talpbetétet készítünk Önnek
-rendszeres és tartós használatával jelentősen csökkentheti láb, térd és akár derékpanaszaitól is.

Számítógépes talpvizsgálat, avagy a kóros nyomvonal diagnosztikai meghatározása
Az egészséges emberi láb álláskor három ponton támaszkodik a talajra: az I. és V. metatarsus fejecsén és a sarokcsonton.
A láb betegségeit elsősorban statikai problémák okozzák, az ún. közönséges lábproblémák döntő többsége valamelyik boltozat süllyedése, ill. ennek folyományaként létrejött elváltozások miatt jön létre.
Különböző, exogén és endogén okok (hirtelen nagy terhelés, szalaggyengeség, túlsúly, helytelen életmód, hormonális változások stb.) miatt a boltozatot tartó szalagok megnyúlnak. Emiatt a boltozat megsüllyed és a súlyvonal iránya megváltozik, pl. hosszanti boltozat süllyedése esetén a belső oldal felé tolódik.
Az optikai barográfia segítségével a nyomásponti képen tanulmányozzuk a statikai rendellenességek következtében kialakult kóros nyomásponti alakzatokat. Meghatározzuk a súlyvonal lefutásának irányát (nyomvonal) a fő nyomáspontok összekötésével, majd összehasonlítjuk a normálisnak tekintett iránnyal. Bokasüllyedés, lúdtalp esetén pl. a nyomvonal a belső oldal felé tolódik, harántboltozatsüllyedés esetén nem az öregujj felé, hanem a II. ujj felé halad stb.

Szakértő kollégáink szívesen nyújtanak további felvilágosítást Önnek személyesen a szaküzletünkben, vagy akár telefonon is. 
Az ingyenes talpvizsgálatra telefonon előre bejelentkezni nem szükséges, de az esetleges várakozás elkerülése érdekében ajánlott előzetesen telefonon egyeztetni a szakértőinkkel.

Amennyiben talpbetétet szeretne valaki rendelni, akkor ezek után megbeszéljük a fájdalmas területeket és ezek után meghatározzuk a talpbetét hosszát és szélességét, hogy milyen alapra készüljön a talpbetét. Itt felmerülhet rögtön egy kérdés, hogy akkor „ezt más cipőben nem tudom hordani?” Ilyenkor mérlegelni kell, hogy melyik cipőt vagy milyen típusú cipőt hord leggyakrabban. Akik telefonon érdeklődnek, azoknak elmondjuk, hogy olyan cipőt hozzon magával, amit leggyakrabban hord. És ha olyan fazonú, méretű cipői vannak, akkor a talpbetét ki-be tehető egyik cipőből a másikba.

Cukorbetegek részére sajnos nem tudjuk vállalni az egyedi talpbetét készítését. Cukorbetegség esetén gyakran előfordul ún. neuropátia, ami egy tünetegyüttes és ilyenkor elsősorban a kis erek károsodnak, ami fájdalomérzés kiesést is okozhat. Ilyenkor fennállhat a veszély, hogy ha esetleg a betét bőrkeményedést okozna a talpon, akkor későn venné észre a beteg, amikor már kisebesedik, legrosszabb esetben fekély alakulhatna ki. 

KAPCSOLAT