Rólunk

A MEYRA céget 1936-ban alapította a Vlotho nevű településen Wilhelm Meyer, a fiatal lakatos mester, aki korábban egy rehabilitációs központban több olyan embert látott, akik elvesztették mozgásképességüket. Ekkor döntötte el, segédeszközöket fog készíteni ember társainak, hogy visszaadja nekik mozgásszabadságukat. Kezdetben szobai használatra gyártott tolókocsikat, majd hajtókaros kerekesszékeket, és Németország első motoros meghajtású székét. Ezek az újítások indították el a MEYRA nevet a siker útján.

Fúziókkal nagyvállalattá nőtt cég új neve  MEYRA - ORTOPEDIA csoport, ismerősen csengett a világ sok országában. A gyár központi telepe Kalletal-Kalldorfban található Észak-Németországban. Itt folyik a gyártás meghatározó része, a tervezés, a központi logisztika. 2013 novemberében a Meyra-Ortopedia csoport új, pénzügyileg erős és sikeres tulajdonosi kézbe került, ezzel biztosítva a további fejlődést, a márkanév és minőség fennmaradását. Az új tulajdonos a lengyelországi Lodz-i székhelyű Medort S.A., mely Európában meghatározó szereplő a rehabilitációs termékek gyártása és forgalmazása terén. A cég felveszi ismét az eredeti  MEYRA nevet, az egyes leányvállaltok nevei változatlanok megmaradtak.

Folyamatosan dolgozunk az új típusok fejlesztésén, a termékek végleges kialakításában és tesztelésében a mozgáskorlátozottak, mint későbbi felhasználók, tevékenyen részt vesznek. A Meyra GmbH termékpalettáján olyan segédeszközök találhatóak, amelyek az Európai Uniós és a magyar elvárásoknak és előírásoknak megfelelnek. Ezekkel az eszközökkel szeretnénk felhasználóink életét könnyebbé, problémamentesebbé, önállóbbá és kényelmesebbé tenni.

Mivel célunk biztonságos és tartós eszközök előállítása, a termelés és a gyártás ISO 9001:2008 és DIN EN 46001 minőségügyi rendszerben előírtaknak megfelelően történik. A cégcsoport által fejlesztett és gyártott termékek rendelkeznek CE jelzéssel. Ez a jelölés az európai orvostechnikai direktívának (93/42/EEC) és a hazai Orvostechnikai Eszközökről szóló 4/2009. (III.17.) EüM rendeletnek való megfelelést bizonyítja.

Mára a piacvezető gyártónak Európa szerte és a kontinensen kívül is több leányvállalata van, a magyarországi MEYRA-ORTOPEDIA Kft. 1995. január 23-án nyílt meg az O.O.R.I. területén, Budapesten. Itt gyógyászati segédeszköz, rehabilitációs termék kiskereskedelemmel, az életvitelt segítő eszközök és segédeszközök széles választékával, egyénre szabott megoldásokkal, kipróbálási lehetőséggel, tanácsadással, akadálymentesítési javaslatokkal várjuk a tisztelt Ügyfeleinket.

Megnövekedett feladataink ellátása és az Önök jobb kiszolgálása érdekében 2003. augusztus 1-től új telephelyet nyitottunk a budapesti IV. kerületi Megyeri út 205/B. szám alatt, ahol jelenleg a MEYRA - ORTOPEDIA Kft. központja is található továbbá a kiskereskedelmi és nagykereskedelmi kiszolgálást és a javítási, szervizelési tevékenységet is itt végezzük. A megyeri úti központi telephelyünkön végezzük a kerekesszékek egyéni adaptációját és beállítását, alkatrészek beszerzését szinte minden típushoz. 2005. június 30-a óta Egészségügyi Szolgáltatóként dolgozunk az ÁNTSZ által kiadott működési engedély alapján. Értékesítési, szerviz és gyógyászati segédeszköz kölcsönzési tevékenységünket az SGS Hungária auditálta az ISO 9001:2008 szerint. Minőségpolitikai nyilatkozatunk is ezen törekvéseinket tartalmazza. Az új egység jó megközelítési lehetőséggel, parkolókkal és akadálymentes bejutással várja minden kedves régi és új Ügyfelünket.

Fontosnak tartjuk, hogy Ügyfeleink és az egészségügyben dolgozó Szakemberek naprakész és korszerű információkat kapjanak, ezért munkatársaink évek óta részt vesznek szakmai konferenciákon, továbbképző és adaptációs tanfolyamokon. Büszkén vállaljuk, hogy a "Forgalmazók az Egészségért" Szövetség (korábbi nevén Gyógyászati Segédeszközök Forgalmazóinak Országos Szövetsége) tagjai vagyunk és a Szövetség etikai normáit az ellátottak érdekében maradéktalanul betartjuk.